Farfalla luo uudet standardit luomukosmetiikalle

Eettisyys

Farfallan periaatteisiin on alusta asti kuulunut reilu kauppa.
He eivät osta luomua halvimmalla maailmanmarkkinahinnalla. Farfalla sitoutuu viljelijöiden kanssa pitkiin viljelysopimuksiin ja pitää heitä yhteistyökumppaneina.

Farfalla harjoittaa hyväntekeväisyyttä, esim. Madagaskarilla he ovat kustantaneet paikallisille hammaslääkäriaseman ja äitiysneuvolan. Laosiin he ovat toimittaneet kouluihin kirjoja. Farfalla tukee naisyrittäjien toimintaa paikoissa, joissa se on haasteellista, esim. Sisilia ja Marokko. Tehtaallaan Sveitsissä Farfalla pitää huolta hyvästä työilma­piiristä.


Viljelijat

Reilu kauppa

Farfalla tuntee tuottajat ja yhteisöt, jotka tuottavat heille reilun kaupan raaka-aineet. Raaka-aineita tuotetaan yli 40 maassa ympäri maailman. Farfalla käyttää ennakkomaksuja tukeakseen pieniä projekteja, jotka syntyvät ja kasvavat perustajiensa vilpittömistä pyrkimyksistä.

Ei eläinkokeita

Farfallan tuotteita ei testata eläimillä. Farfalla ei ole koskaan ollut mukana eläinkokeissa eikä ole pyytänyt mitään muuta tahoa toimimaan puolestaan tässä asiassa.

Sopii vegaaneille

Farfallan yli 400 tuotetta sopii vegaaneille. Suurimmassa osassa tuotteita
on Vegan Vegan -merkintä.

0% synteettisiä aineita – 100% luonnollisista aineista

Farfallan luomukosmetiikassa käytetään tuoksuina ja vaikuttavina aineina ainoastaan luonnollisia eteerisiä öljyjä. Kun se on mahdollista, käytössä ovat sertifioidut luomulaatuiset eteeriset öljyt. Säilöntä- ja vaahdottaja-aineina käytetään yksinomaan luonnollisia aineita. Farfalla ei käytä tuotteissaan lainkaan väriaineita, sillä ne eivät lisää tuotteiden arvoa.

0% silikonia, polyetyleeniglykolia (PEG), sodium laurate sulphatea, parabeeneja

Noudatamme tarkoin luomukosmetiikan valmistuksen standardeja, emmekä käytä silikonia tai polyetyleeniglykolia tuotteissamme. Nämä lisäaineet voivat säännöllisessä käytössä johtaa sekä iho- että yleisiin terveysongelmiin. Sodium laurate sulphate (SLS) ja parabeenit ovat synteettisiä vaahdottaja- ja säilöntäaineita, eivätkä Farfallan tuotteet koskaan sisällä niitä.

0% mineraaliöljyjä

Mineraaliöljyt muodostavat ihon pinnalle kalvon, joka saattaa estää ihoa hengittämästä ja jopa tukkia ihohuokosia. Siksi Farfallan luomukosmetiikassa käytetään vain korkeatasoisia ja tehokkaita luomulaatuisia kasviöljyjä.

Ei haitallisia reaktioita

Kaikki tuotteet ovat kliinisesti ja dermatologisesti testattuja (Dermatest) ja niille on myönnetty paras mahdollinen luokitus ”Erittäin hyvä”. Tämä tarkoittaa, etteivät tuotteet aiheuttaneet yhdellekään koehenkilölle epäsuotuisia reaktioita.

Ekologiset pakkaukset

Paras suoja tuotteelle on lasinen pullo tai purkki. Siksi Farfalla markkinoi luomukosmetiikan lasisissa astioissa. Lasi voidaan myös kierrättää helposti. Osa tuotteista pakataan kierrätettävistä muoveista valmistettuihin purkkeihin.
Lasipakkaukset on pakattava suojaaviin lisäpakkauksiin. Niitä käytetään myös välttämättömän informaation välittämiseen eri kielillä. Näissäkin pakkauksissa otetaan huomioon ympäristönäkökohdat: käytetty pahvi on 100% FSC -sertifioitua.

Pro Luonnonkosmetiikka

Farfalla on Pro Luonnonkosmetiikan jäsen.
Pro logo
Kuva3